Gode råd til syn.

Periodesyn 

Færdselsstyrelsen indkalder dig automatisk, når dit køretøj skal til periodisk syn. Det sker første gang, når din bil eller varevogn er 4 år gammel. Herefter får du en indkaldelse hver andet år. Hvis bilen er synet indenfor de sidste to år, kan synsrapporten bruges som dokumentation ved ejerskifte. Dokumentationen skal benyttes på motorkontoret.

Har bilen være afmeldt i mere end 1 år eller er der foretaget ændringer på bilen, som f.eks. montering af et anhængertræk, skal bilen også registreringssynes - uanset om bilen skifter ejer.

Campingvogne og motorcykler skal som hovedregel have foretaget et registreringssyn ved ejerskifte, da der ikke gennemføres periodesyn på disse køretøjer.


Råd og vejledning.

Vi anbefaler, at du tjekker følgende, inden du tager din bil til syn:
 

1. Afprøv, at alle seler i bilen fungerer
2. Test lygterne (husk også dem på nummerpladen)
3. Sørg for, at din bil er ren. Specielt om vinteren kan der sidde sne og grus, der gør det svært at se detaljer på din bil

Undtagelser.

Erhvervskøretøjer (taxa og minibusser op til 10 personer) skal som hovedregel synes én gang om året. Et køretøj, der er registreret til udlejning eller som øvelseskøretøj skal allerede efter 2 år til periodesyn. Herefter skal køretøjet synes hvert år.

Del siden